שמן זית לשיפור הזכרון 

שמן זית מכיל כל כך הרבה ויטמינים ותרכובות אשר הוכחו במחקרים רבים כטובים לבני האדם ועל אחת כמה וכמה, עבור הזיכרון האנושי לשמו התכנסנו.

שמן זית איכותי הוא מרכיב עיקרי ידוע בתזונה הים תיכונית בפרט וכן בכל רחבי העולם. הפופולאריות שלו הולכת ומתרחבת אף יותר בזכות היתרונות הבריאותיים הרבים שלו. בשנים האחרונות, חוקרים הפנו את תשומת לבנו ליתרונות הקוגניטיביים הפוטנציאליים של שמן זית, במיוחד להשפעותיו על הזיכרון. איך זה קורה? האם מדובר בהשפעות חיוביות? ואם כן, האם הוכח כי שמן הזית באמת טוב לנו? המשיכו לקרוא ובואו ללמוד עוד על אחד השמנים המיוחדים ביותר בכדור הארץ. 

4 דברים שכדאי לדעת על הקשר בין שמן זית איכותי והזיכרון האנושי 

אנחנו בישראל אוהבים מאוד שמן זית. אנחנו צורכים אותו כחלק ממזונות מטוגנים, תיבול לסלטים ולמתקדמים, גם בכף של בריאות בשיא החורף. הוא מכיל כל כך הרבה ויטמינים ותרכובות אשר הוכחו במחקרים רבים כטובים לבני האדם ועל אחת כמה וכמה, עבור הזיכרון האנושי לשמו התכנסנו. ובכן, אספנו כמה מהיתרונות של שמן זית איכותי לזיכרון האנושי, והנה הן כאן לפניכם:

  • פוליפנולים – אלו הן תרכובות טבעיות בעלות תכונות נוגדות חמצון, המצויות בריכוז גבוה בשמן הזית. נוגדי חמצון עוזרים להגן על המוח מפני ירידה קוגניטיבית ואובדן זיכרון. מחקרים מצאו שפוליפנולים בשמן זית יכולים לשפר את הזיכרון והלמידה אצל בעלי חיים, וישנן עדויות הולכות וגדלות המצביעות על כך שיש להם יתרונות דומים עבור בני אדם.
  • חומצות שומן בריאות – שומנים אלו חשובים לבריאות המוח, מכיוון שהם עוזרים לבנות ולתחזק את קרומי התאים שבו. הוכח מחקרית כי תזונה עשירה בשומנים אלו, כולל שמן זית, משפיעה לטובה על התפקוד הקוגניטיבי בקרב מבוגרים.
  • אולאוקנתל (Oleocanthal) – זוהי תרכובת טבעית שהוכחה כבעלת תכונות אנטי דלקתיות. החשיבות בכך טמונה בעובדה שדלקת נחשבת לחלק אינטגרלי במחלות כרוניות רבות, כולל מחלת אלצהיימר וצורות אחרות של דמנציה. על ידי הפחתת דלקת במוח, התרכובת עשויה לסייע בשיפור הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי.
  • ויטמין E – שמן זית איכותי עשיר בויטמין זה, הנקשר באופן ישיר לשיפור התפקוד הקוגנטיבי. הוא נוגד חמצון רב עוצמה המסייע בהגנה על המוח מפני נזקים הנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים. 

חלק בלתי נפרד מהתזונה שלנו והבריאות שלנו

כאן בישראל, שמן זית איכותי הוא חלק חשוב בתפריט היומי שלנו, כך שאנו צורכים אותו בכל מקרה כמעט בכל ארוחה. למרבה המזל, כך אנו נהנים מהיתרונות הרבים שלו עבור הזיכרון האנושי. חומצות השומן שהוא מכיל, הויטמינים והתרכובות, כולם הוכחו מחקרית כמשפרים את התפקוד הקוגניטיבי וכמגנים מעולים על המוח שלנו. כך, הוספת שמן זית לתזונה היא דרך פשוטה, טעימה ויעילה לשמור על בריאות המוח ולשפר את הזיכרון. עם זאת, חשוב לזכור לצרוך את שמן הזית במידה, שכן עדיין מדובר במזון עתיר קלוריות. מומלץ להשתמש בשמן זית כתחליף למקורות שומן אחרים, ולא כתוספת לתזונה. 

שיתוף

הערה על המתכונים

המתכונים באתר מיועדים לאנשים שלא טורחים להיצמד למתכון ולא מתייחסים לבישול כאל מדע מדוייק.

הפרופורציות של כל מתכון תמיד תלויות בכמה אתם אוהבים את חומרי הגלם הרלוונטיים ואת הטעמים.

אוהבים יותר מלח? שימו יותר. רוצים עוד דג? תוסיפו. לא אוהבים פלפל אדום? אל תשתמשו בו.

כל מתכון הוא תמיד הזמנה לדיוק טעמים.

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר שלנו. עצלנים במטבח, אבל עם סטנדרטים!

נושאים עיקריים

לקריאה נוספת

אוניגירי לארוחת בוקר יפנית
עוד מקומות בעולם
ליאור שפירא

רעיונות לארוחת בוקר יפנית

ארוחת הבוקר היפנית כוללת מנת אורז בתפקיד הפחמימה; חביתה ותוספת ירק. ארוחות בוקר יפניות הן לא מתוקות, וגם לא כבדות. רק למרק על הבוקר ישראלים צריכים להתרגל – או לוותר לגמרי.

קריאה נוספת >>

פסטה סיציליאנה

אחד המתכונים המפורסמים של סיציליה הוא "פסטה סיציליאנה":. פסטה ברוטב עגבניות וחציל. זאת פסטה מאוד פשוטה עם מרכיבים בסיסיים, ומאוד טעימה.

קריאה נוספת >>
כיסונים
אוכל אסיאתי
ליאור שפירא

דים סאם טבעוני וקל

כולם אוהבים כיסונים. מתכון לדים סאם טבעוני במילוי מיוחד עם טעם של ים. כולל איך להכין את הבצק, איך לקפל, וכמה טיפים שישדרגו לכם את הכיסונים.

קריאה נוספת >>