משחת קארי אדום

מתכון למשחת קארי אדום

כמות: נפח של כ-6 קאפקייס.

המתכון מבוסס על משחת הקארי האדום המעולה של מכופפת מקלות, בלוג אוכל אסיאתי מעולה שיש בו מתכונים למאכלים שאפילו לא שמעתי עליהם.

המתכון דורש גיחה או הזמנה משני סוגי חנויות: חנות אסיאתית להרבה מהמצרכים היבשים כמו קפיר ליים וגלנגל, וחנות תבלינים לפלפלים המיובשים. את יתר המצרכים אפשר להשיג בירקניות רגילות או בסופר.

טיפים להתחלה

  1. תפתחו חלונות. כל מי שהתעסק עם חריף ויש לו מערכת נשימה יודע שזה סיפור קשה. תעבדו עם חלונות פתוחים או עם מאוורר
  2. תעבדו עם כפפות. כל מי שהתעסק עם חריף ויש לו חושים יודע שלגעת בפלפלים חריפים יכול לשרוף בידיים אחרי זמן מה, ואם אתם מגרדים בעיניים או באף – הלך עליכם.
  3. אם אתם עובדים עם מעבד מזון שפועל על מוט – תצפו את המוט והכפתורים שלו בניילון נצמד. יש לכם חריף על הידיים, וחריף נדבק.
  4. תתחילו בקטן. במתכון שאני עבדתי איתו יש 60 גר' פלפל שאטה. הקארי יצא לי מאוד טעים – אבל החריפות האפילה מדי על יתר הטעמים, וחבל. יש המון מהם. רציתי משהו יותר מאוזן שמצד אחד כן חריף ומצד שני מאפשר להרגיש את כל החומרים האחרים ששמתם שם. להוסיף חריפות תמיד אפשר.
מוט בלנדר עטוף בניילון נצמד

מצרכים

  • 20 גר' פלפלים חריפים יבשים גדולים
  • 30 גר' פלפל שאטה יבש
  • 3-4 פטריות שיטאקי מיובשות (במתכון המקורי יש כף מחית שרימפס)
  • 2 חתיכות גלנגל (במתכון המקורי יש 2 כפות גלנגל טרי. עוד לא מצאתי גלנגל טרי)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • בצל לבן קטן (במתכון המקורי יש 2-3 בצלי שאלוט חתוכים לקוביות. אני לא התארגנתי על שאלוטים)
  • ראש שום מפורק לשיניים
  • 4 כפות גבעולי כוסברה
  • 1 קליפה מלימון קטן (במתכון המקורי צריך ליים, אבל העונה שלהם קצרה והם לא מאוד יגישים)
  • 4 עלי קפיר ליים
  • 3 גבעולי למון גראס
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • ½1 כפיות פלפל לבן טחון
  • 2 כפיות זרעי כמון 

הכנה

  • תשרו את הגלנגל במים חמים. הגלנגל יבש וזה מקשה על מעבד המזון לחתוך אותו.
  • אחרי כ-10-20 דקות תוסיפו למים את הפלפלים והפטריות. המים צריכים להיות חמימים או בטמפרטורת החדר. לא חמים.
  • בינתיים חותכים את כל המצרכים שצריכים חיתוך: גבעולי הלמון גראס, הבצל, קילוף השום, הכוסברה, קילוף הלימון
  • סוחטים את כל החומרים (עם כפפות, בחיאת). אפשר להתחיל מלשפוך את כל המים לכיור בזהירות כדי שהדברים האחרים לא ישפכו
  • מעבירים לבלנדר ומעבדים להתחלה של משחה
  • מערבבים מדפנות הבלנדר את הפלפלים, הגלנגל והפטריות ומוסיפים קצת מהמצרכים האחרים
  • ממשיכים לעבד ולהוסיף קצת בכל פעם מהמצרכים האחרים, עד שיש מחית בטקסטורה שמשמחת אתכם או עד שמעבד המזון שלכם מכריז מרד כמו ששלי עשה.
בלגן אחרי קארי אדום
מעבד המזון שלי התקשה לעמוד במשימה, הכריז עלי מרד ודברים נשפכו גם על השיש. אבל יצא טעים
  • אפשר להקפיא בשקיות. אני הנחתי שקית על תבנית קאפקייס כדי שגם יוקפא לי במנות וגם אני אוכל להשתמש בתבנית הקאפקייקס הזאת לדברים אחרים
משחת קארי אדום לפני הקפאה

שיתוף

הערה על המתכונים

המתכונים באתר מיועדים לאנשים שלא טורחים להיצמד למתכון ולא מתייחסים לבישול כאל מדע מדוייק.

הפרופורציות של כל מתכון תמיד תלויות בכמה אתם אוהבים את חומרי הגלם הרלוונטיים ואת הטעמים.

אוהבים יותר מלח? שימו יותר. רוצים עוד דג? תוסיפו. לא אוהבים פלפל אדום? אל תשתמשו בו.

כל מתכון הוא תמיד הזמנה לדיוק טעמים.

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר שלנו. עצלנים במטבח, אבל עם סטנדרטים!

טג', שיכר דבש אתיופי

טג' – שיכר דבש אתיופי

טֵג' הוא שיכר דבש אתיופי. הוא כולל כשות כמו בבירה, מעלים מיובשים שנקראים "גֶשוֹ". הוא כולל סוכר בדבש, שתוסס לאלכוהול. הריח שלו מזכיר ריח של בירה, והטעם – דבש עם קצת מרירות.

לקריאה
אוכל טורקי

כמה מאכלים טורקיים שכדאי להכיר

המטבח הטורקי דומה למטבח הישראלי. האקלים קרוב, חומרי הגלם דומים ויש הרבה מתכונים שנכנסו למטבח הישראלי והם חלק ממנו. הנה כמה מאכלים טורקיים שהייתי שמחה לראות עוד מהם בארץ:

לקריאה

נושאים עיקריים

לקריאה נוספת

שוקולד לבן ומאצ'ה
רעיונות למתכונים
ליאור שפירא

3 מתכוני מאצ'ה

שני רעיונות ומתכונים זרירים לקינוחים עם מאצ'ה: אבקת תה ירוק יפנית שעובדת נפלא על שוקולד וקינוחים וגורמת להכל להיות ירוק ושמח.

קריאה נוספת >>