סלט פומלה אטריות סובה ופטריות צדף

סלט אטריות סובה, פומלה ופטריות צדף

סלט קליל עם ארבעה מרכיבים. הפטריות נותנות מרקם נגיס וטעמי אוממי, הבצל נותן חריפות וקריספיות, הפומלה חמצמצות ומתיקות. אטריות הסובה מחזיקות הכל ביחד.

סלט קליל עם ארבעה מרכיבים. הפטריות נותנות מרקם נגיס וטעמי אוממי, הבצל הירוק נותן חריפות וקריספיות, הפומלה חמצמצות ומתיקות. אטריות הסובה מחזיקות הכל ביחד.

שניים מחומרי הגלם שלו – פטריות האויסטר והפומלה – זמינים בחורף ובאביב מה שהופך אותו לסלט עונתי שלא זמין כל השנה. ההשילוב פומלה-פטריות-אטריות סובה מצלצל לי אזור תאילנד בראש. סובה הן אטריות שהולכות נפלא בסלטים קרים.

פטריות צדף, (שנקראות גם פטריות אויסטר, או בשמן המסחרי "פטריות יער") הן פטריות שקל לגדל בבית לבד או מערכת גידול פטריות. יש להן טעם פטרייתי עדין מאוד (אל תכינו ריזוטו פטריות רק מהפטריות האלה. אל תשאלו איך אני יודעת) ומרקם נגיס וכיפי.

בגלל חיי המדף הקצרים שלהן, הן יותר נדירות משמפיניון ופורטובלו.

בתור מגדלת פטריות חובבת שמחפשת מתכונים בעברית, אני יוצרת את המאגר שהייתי רוצה לראות בעצמי. אפשר למצוא פטריות אויסטר בחורף ובאביב בחנויות שמתמחות ובירקניות שוות, או לקנות ישירות ממגדלים.

מצרכים

  • פרי הדר: עדיף פומלה אבל גם תפוז (עדיף קשה) או אשכולית יעבדו
  • פטריות צדף (אפשר להחליף בכל פטריה אחרת שיש לכם)
  • בצל ירוק
  • שמן שומשום
  • טיפ-טיפה רוטב סויה או פונזו
פטריות צדף חומות מתבשלות

1. מפרידים את הפטריות ומבשלים אותן בקצת מים עם קורט מלח למשך כרבע שעה. זה אמור לבשל את הפטריות בנוזלים של עצמן ולהפוך את המרקם שלהן לאכיל. אם אתם הולכים לחתוך את הפטריות – עדיף לחתוך לפני הבישול, זה קל יותר.

2. בזמן שהפטריות מתבשלות, מבשלים את אטריות הסובה לפי הוראות היצרן ומסננים
3. חותכים את יתר רכיבי הסלט
4. כשהפטריות מוכנות מוסיפים אותן לסלט
5. מתבלים בסויה או פונזו

שיתוף

הערה על המתכונים

המתכונים באתר מיועדים לאנשים שלא טורחים להיצמד למתכון ולא מתייחסים לבישול כאל מדע מדוייק.

הפרופורציות של כל מתכון תמיד תלויות בכמה אתם אוהבים את חומרי הגלם הרלוונטיים ואת הטעמים.

אוהבים יותר מלח? שימו יותר. רוצים עוד דג? תוסיפו. לא אוהבים פלפל אדום? אל תשתמשו בו.

כל מתכון הוא תמיד הזמנה לדיוק טעמים.

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר שלנו. עצלנים במטבח, אבל עם סטנדרטים!

נושאים עיקריים

לקריאה נוספת

פיצה עם סלמון
טריקי מטבח
ליאור שפירא

פיצה עם סלמון

מה שעובד בפיצה הזאת הוא השקעה בחומרי גלם. תשתמשו בסלמון טרי ולא בסלמון מעושן בעישון קר (מה שאנחנו קוראים לו סלמון נורווגי או לקס).

קריאה נוספת >>
כנאפה במחבת
אוכל ים תיכוני
ליאור שפירא

שדרוגים לכנאפה

כנאפה זה טעים. מצאי מתכון טוב, הסתבכתי איתו קצת, שדרגתי אותו קצת ואני מעלה לכם את השדרוגים שלי לכנאפה. מצרפת גם את המתכון. השנקל שלי בתחום:

קריאה נוספת >>